Det allerførste indlæg..

6 tips til en sundere hverdag

Kender du følelsen af at det kan virke helt uoverskueligt at leve en sund livsstil? Svaret er sikkert ja, derfor har jeg fundet 6 enkelte tips, til en sundere hverdag.

1. Spis små måltider.
I stedet for at fortære tre store måltider, kan du øge dit stofskifte hele dagen ved spise omkring 6 små måltider på én enkelt dag. Ikke nok med at små og hyppige måltider i løbet af dagen gør dig mæt, så forhindre de også at du falder i slikskålen kl 15 når sukkertrangen melder sig.

(Skal dog lige siges at måltider skal bestå af sunde fødevarer, ellers hjælper de intet 😉 hehe)

2. Gå mæt på indkøb.
Har du lagt mærke til at hvis man handler på tom mave, virker de usunde madvarer langt mere tiltrækkende, end hvis du handlede mæt? Lad derfor være med at handle når du er sulten, og det vil forhindre dig i at smide alt mulig guf i kurven, hvilket i sidste ende vil øge din sundhed.

3. Husk regnestykket.
Regnestykket er super simpelt. Hvis du ønsker at tage på i vægt, skal du spise flere kalorier, end du forbrænder, og hvis du er opsat på at tabe dig, er du nødt til at spise færre kalorier, end du forbrænder. Ønsker du derimod at bevare din vægt, skal du spise det samme antal kalorier som du forbrænder. Simpelt, ikke? 😉

4. Smid din sodavand væk.
Når vi taler om sodavand og saft, er der simpelthen intet der taler for. Bortset fra at give dig tomme kalorier, som ødelægger din diæt, indenholder drikkevarene også massere af kemikalier. ikke særlig lækkert at tænke på, vel?

5. Drop junkfood.
Hvorfor ikke vælge at spise på sundere alternativer end Mc. D, når de eksisterer? Når du f.eks. spiser et måltid hos Mc. D, spiser du alle de kalorier, som formodes at blive indtaget på én hel dag.  Det vil sige at hvis du har fået morgenmad og derefter spiser aftensmad på Mc. D, og senere skal nyde lidt guf hjemme foran fjernsynet om aftenen ender du med at tage på i vægt. Hvis du bare ikke kan leve uden junk af og til, så spis sushi, da der på trods af de hvide ris er massere af vitaminer og næringsstoffer i fisk.

6. Husk de 6 om dagen.
En måde at forbedre din personlige sundhed er enkel: seks stykker grøntsager og frugt hver eneste dag. Grove grøntsager er med til at gøre dig mæt længere, og frugt kan bruges som en erstatning for søde sager. Win Win!

Sund kost giver dig et sundt liv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det allerførste indlæg..